© Oud Woelwijck

Creëren van binnenuit- workshop

Voor ieder die nieuwsgierig is naar wat er van binnenuit naar buiten gevisualiseerd en ervaren mag worden. Welke creatieve stroom schuilt er in jou?

 

Wat ga je deze workshop doen?

Tijdens deze workshop maak je contact met jouw bron, om vanuit hier te creëren.

In jouw eigen ritme, jouw flow, in jouw eigen persoonlijke beeldtaal.

We doen dat door middel van meditatie, lichaamsbewustwording, korte en langere teken/ schilder opdrachten op doek en papier.

Er wordt voornamelijk gewerkt in stilte of onder begeleiding van begeleidende klanken en ritmes, zodat je werkelijk naar binnen kan keren. Zo ontstaat er de ruimte om jezelf te kunnen openstellen voor wat zich werkelijk naar buiten wil manifesteren.

 

Verwachtingen 

Zie en ervaar deze workshop als een avontuur, een ontdekkingsreis, waarin je speelt met kleuren, lijnen, vormen, bewegingen en emoties. Waar geen goed of fout is. Laat je kinderlijke nieuwsgierigheid opkomen en laat verwachtingen los, volg je intuïtie en sta open voor hetgeen dat zich op dat moment geopenbaard wil worden vanuit de diepere lagen vanuit jouw bewustzijn. Welke beelden ontvouwen zich vanuit jou?

 

Geen ervaring met tekenen/ schilderen en/ of meditatie?

Dat is geen probleem, de workshop is geschikt voor zowel beginners en gevorderden. Er worden geen cijfers gegeven, er is geen oordeel. Vanuit een veilig veld mag ieder op zijn/ haar manier scheppen. Het is toch prachtig om de uniekheid en eigenheid in het werk te zien. De een met een heel fijn precies handschrift, de ander groots en grof. De een figuratief, de ander abstract, het is allemaal goed. Voel je vrij om je te laten gaan en misschien ook om blokkades te doorbreken. 

Materiaal

De workshops zijn inclusief materiaalverbruik. Er wordt gewerkt met kwalitatief studie materiaal op papier en/ of doek met aquarelverf, -stift, -potlood, -wasco, acrylverf, -inkt en -stift. Ik werk met merken als Amsterdam, Caran d’ Ache, POSCA, Talens, Winsor & Newton.


Wat neem je uit deze workshop?

 • Handvaten om uit je denken te komen en naar binnen te keren, waardoor je meer vanuit de flow kan creëren
 • meditatie
 • soundhealing
 • oefeningen om vanuit je bron, krachtpunt, te creëren
 • Meer inzicht over jouw handschrift, kleurgebruik
 • ervaren om te creëren vanuit het avontuur
 • Naar je gevoel luisteren en vanuit hier je te laten leiden in je keuzes
 • werken met heel divers materiaal
 • werken op kleiner en groot formaat
 • een heerlijk moment om uit je hoofd te gaan, te landen in je lijf en te creëren zonder verwachtingen

Aankomende workshops

datum zaterdag 16 september

tijd 10.00- 17.00 uur

locatie Oud Woelwijck, gevestigd aan de Essenlaan 3-5-7 Voorschoten
www.oudwoelwijck.nl

uitwisseling €140,00 euro

Interesse? Stuur mij een berichtje dan houd ik je op de hoogte.

 

Deze workshop duurt is inclusief materiaal gebruik, koffie, thee en wat lekkers. Lunch is een zelf meegebrachte potluck, ik zorg voor soep. Mocht het mooi weer zijn, kunnen we gezellig buiten eten in de tuin.

 

Creëren van binnenuit- cursus

Voor ieder die nieuwsgierig is naar wat er van binnenuit naar buiten gevisualiseerd en ervaren mag worden. Een ontdekkingsreis om jouw persoonlijke beeldtaal (verder ) te ontwikkelen. Welke creatieve stroom schuilt er in jou?

 

Wat ga je deze cursus doen?

Tijdens deze cursus maak je contact met jouw bron, om vanuit hier te creëren.

In jouw eigen ritme, jouw flow, in jouw eigen persoonlijke beeldtaal.

We doen dat door middel van meditatie, lichaamsbewustwording, korte en langere teken/ schilder/ collage opdrachten, op doek en papier.

Er wordt voornamelijk gewerkt in stilte of onder begeleiding van begeleidende klanken en ritmes, zodat je werkelijk naar binnen kan keren. Zo ontstaat er de ruimte om jezelf te kunnen openstellen voor wat zich werkelijk naar buiten wil manifesteren.

 

Wat ga je nog meer ontdekken?

Laat je inspireren door kunstenaars van over de hele wereld, die werken vanuit een oerbezieling. Intuïtief en vaak ongeschoold          ( outsider art). Door middel van oefeningen en opdrachten ontdek je jouw eigen beeldtaal. Jouw eigen kleurenpalet en de symboliek daarachter, jouw teken/ schildermateriaal passend bij jouw energie en jouw eigen handschrift. Je ontdekt welke beelden voortkomen vanuit jouw onderbewuste. Elke les behandelen we een ander thema en de laatste lessen werk je langer aan een of meerdere projecten.

 

Verwachtingen 

Zie en ervaar deze cursus als een avontuur, een ontdekkingsreis, waarin je speelt met kleuren, lijnen, vormen, bewegingen en emoties. Waar geen goed of fout is. Laat je kinderlijke nieuwsgierigheid opkomen en laat verwachtingen los, volg je intuïtie en sta open voor hetgeen dat zich op dat moment geopenbaard wil worden vanuit de diepere lagen vanuit jouw bewustzijn. Welke beelden ontvouwen zich vanuit jou?

 

Geen ervaring met tekenen/ schilderen en/ of meditatie?

Dat is geen probleem, de cursus is geschikt voor zowel beginners en gevorderden. Er worden geen cijfers gegeven, er is geen oordeel. Vanuit een veilig veld mag ieder op zijn/ haar manier scheppen. Het is toch prachtig om de uniekheid en eigenheid in het werk te zien. De een met een heel fijn precies handschrift, de ander groots en grof. De een figuratief, de ander abstract, het is allemaal goed. Voel je vrij om je te laten gaan en misschien ook om blokkades te doorbreken. 

 

Materiaal

De cursus is inclusief materiaalgebruik. Er wordt gewerkt met kwalitatief studie materiaal op papier en/ of doek met aquarelverf, -stift, -potlood, -wasco, acrylverf, -inkt en -stift, diverse soorten krijt en textiel. Ik werk met merken als Amsterdam, Caran d’ Ache, POSCA, Talens, Winsor & Newton.

 

 • Handvaten om vanuit je denken naar binnen te keren
 • Elke les een korte meditatie
 • Elke les een korte soundhealing
 • kennis over wat intuïtief/ bezield tekenen/ schilderen inhoudt.
 • kennis over kunstenaars die intuïtief werken
 • Simpele oefeningen om vanuit je bron, krachtpunt, te creëren
 • Inzicht over jouw eigen handschrift 
 • inzicht over jouw kleur
 • stimuleren van de fantasie
 • ervaringen om te creëren vanuit het creatief proces
 • werken met heel divers materiaal
 • bewustwording van welk materiaal het beste bij jouw past
 • verdr ontwikkelen van jouw eigen persoonlijke beeldtaal
 • werken op kleiner en groot formaat papier/ doek
 • langer door en uitwerken van werk
 • begeleiding bij jouw eigen individuele proces, wat wil je leren, waar ligt jouw uitdaging, waar loop je tegen aan?
 • Elke week een heerlijk moment voor jezelf, om uit je hoofd te gaan, te landen in je lijf en te creëren zonder verwachtingen

Aankomende cursus

datum 8 lessen op vrijdag ochtend of vrijdagmiddag n.t.b start september

tijd 9.45- 12.15 uur  of  13.30- 16.00 uur n.t.b

locatie Oud Woelwijck, gevestigd aan de Essenlaan 3-5-7 Voorschoten

uitwisseling €350,00 euro incl materiaal, koffie, thee en wat lekkers

Interesse? Stuur mij een berichtje dan houd ik je op de hoogte.

 

Privé workshop

Heb je zelf een groepje deelnemers met wie je graag een workshop zou willen ervaren? Dat kan natuurlijk ook. Hoe mooi als je samen bent in de energie maar toch vanuit jezelf mag creëren. Bij minimaal 5 deelnemers  kan de workshop doorgaan.

 

Up-to-date

Wil je op de hoogte zijn voor aankomende workshops/ cursus?

Stuur mij een mail dan ontvang je de nieuwsbrief.

sarinamissot@gmail.com