Kunst Educatie Projecten

 

Inspirerende Kunst Projecten voor ontmoetingscentra, scholen, BSO's en verzorgingscentra.


Deze zijn ontstaan vanuit mijn ruime ervaring in het lesgeven en educatie ontwikkeling voor de leeftijd 4-100+ jaar, de inspirerende lessen in Nest ( Verwend Nest, Nest in the Spot), mooie projecten voor Kunstkracht 55+, Cultuur Zonder Grenzen ( Westland Cultuurweb), de workshops Creatief Proces die ik heb mogen begeleiden aan leerkrachten en studenten (Cultuurschakel, Westland Cultuurweb, Trias). En Co Teaching projecten ( Cultuurschakel).  Vanuit deze ervaringen ligt mijn focus momenteel op het verzorgen van Kunst Educatie Projecten en Workshops Creatief Proces in plaats van losstaande kunstlessen.

 

Tijdens mijn lessen staat het Creatief Proces centraal; inspireren, onderzoeken, experimenteren, ontdekken en spelen. Het is als een avontuur, waarin je jezelf mag verbazen. Zo ontstaan er eigen unieke werken. Waarbij een ieder trots mag zijn op hun eigen creatie.

 

Een project bestaat uit minimaal 6 lessen en wordt afgesloten met  een presentatie/ expositie. Er kan gekozen worden voor een enkele discipline of een mix. Bijvoorbeeld tekenen, schilderen, 3D en fotografie. Ook kunnen de lessen gekoppeld worden aan een thema en gedeeltelijk binnen en buiten plaats vinden. 

Goed om te weten: lessen in verzorgingscentra, BSO’s en scholen worden altijd gegeven met assistentie van de activiteitenbegeleider en/ of groepsleerkracht.

 

Neem contact met mij op voor meer informatie over Kunst Educatie Projecten en de workshops Creatief Proces.

 

Een selectie van eerdere Kunst Educatie Projecten

*Fotografie en Schrijven, ( ism Marijke van Geest) Duinhof Ter Heijden en de Ark in Wateringen ( Kunstkracht 55+)

*Kunstenaarsboek, Huize Dijckweg, Naaldwijk (Kunstkracht 55+)

*Papierkunst, Zorgboerderij Wateringen ( Kunstkracht 55+)

*Fotografie Vrouwen in Taal en Cultuur, Backerhof Poeldijk

*Kunst uit de Keuken, diverse verzorgingscentra, basisscholen, BSO's

*Mode van de Toekomst, diverse basisscholen

*De Nieuwe Dieren Dierentuin, diverse basisscholen