Kunst Educatie en Kunst- en Welzijns Projecten

 

Inspirerende Kunst Projecten voor ontmoetingscentra, scholen, BSO's en verzorgingscentra.


Deze zijn ontstaan vanuit mijn ruime ervaring in het lesgeven en educatie ontwikkeling voor de leeftijd 4-100+ jaar, in het basis en middelbaaronderwijs, wijk en verzorgingscentra.  Inspirerende lessen voor Nest ( Verwend Nest, Nest on the Spot), mooie projecten voor Kunstkracht 55+, Cultuur Zonder Grenzen ( Westland Cultuurweb), gave workshops en Kunstprojecten ( Festival De Betovering, Stroom), workshops Creatief Proces die ik heb mogen begeleiden aan leerkrachten en studenten (Cultuurschakel, Westland Cultuurweb, Trias). En Co Teaching projecten ( Cultuurschakel).  Vanuit deze ervaringen ligt mijn focus momenteel op het verzorgen van Projecten en Workshops Creatief Proces in plaats van losstaande kunstlessen.

 

Ik vind het heel mooi om vanuit mijn eigen praktijkervaring jong en oud te stimuleren om op avontuur te gaan: te ontdekken, te experimenteren, vaardigheden te ontwikkelen en hun eigen beeldtaal te creëren. Om zo hun bewustzijn te verruimen in hun eigen kunnen en de oneindigheid in mogelijkheden.

 

Tijdens mijn lessen staat dan ook het Creatief Proces centraal; inspireren, onderzoeken, experimenteren, ontdekken en spelen. Het is als een avontuur, waarin je jezelf mag verbazen. Zo ontstaan er eigen unieke werken. Waarbij een ieder trots mag zijn op hun eigen creatie.

 

Een project bestaat uit minimaal 6 lessen en wordt afgesloten met een presentatie/ expositie. Er kan gekozen worden voor een enkele discipline of een mix. Bijvoorbeeld tekenen, schilderen, 3D en fotografie. Ook kunnen de lessen gekoppeld worden aan een thema en gedeeltelijk binnen en buiten plaats vinden. 

Goed om te weten: lessen in verzorgingscentra, BSO’s en scholen worden altijd gegeven met assistentie van de activiteitenbegeleider en/ of groepsleerkracht.

 

Neem contact met mij op voor meer informatie over Kunst Educatie/ Welzijns Projecten en Kunst en de workshops Creatief Proces.

 

Een selectie van Kunst Educatie/ Welzijns Projecten

*De Nieuwe Dieren Dierentuin, diverse basis en middelbare scholen

*Fotografie en Schrijven, ( ism Marijke van Geest) Duinhof Ter Heijden en de Ark in Wateringen ( Kunstkracht 55+)

*Fotografie Vrouwen in Taal en Cultuur, Backerhof Poeldijk ( Cultuur Zonder Grenzen)

* Fusion Fashion, Bibliotheek 's-Gravenzande

( Cultuur Zonder Grenzen)

* Kleurrijke Creaties, LUZ Monster,

( Cultuur Zonder Grenzen)

*Kunst uit de Keuken, diverse verzorgingscentra, basisscholen, BSO's

*Kunstenaarsboek, Huize Dijckweg, Naaldwijk (Kunstkracht 55+)

*Mode van de Toekomst, diverse basisscholen

*Papierkunst, Zorgboerderij Wateringen ( Kunstkracht 55+)

*Wie ben ik, Wie ben jij, Zie je mij? Een reeks van 5 lessen, waarin jongeren en volwassenen samen naar kunst kijken, creëren en in gesprek gaan met elkaar. ( Kunst Met Kroepoek) www.kunstmetkroepoek.nl